Olien har været under stort pres de senere dage. Fredag lukkede cruden i 55,81 $/tønde. Der er mange teorier om hvorfor den bliver handlet så kraftigt ned, selv om lagrene falder. En er at flere hedgefonde er i gang med at spekulere i olien. En anden er at decembers future sluttede i fredags, så man forventer en stigning i morgen mandag. Faldet i oliepris medførte slag til olieaktierne. Tanganyika Oil (SSE:TYKS) handledes næsten 4 % ned til 83,75 SEK. Folk der har styr på teknisk analyse siger at der ligger stød ved 82 og 75 SEK, men om det bliver aktuelt må morgendagen vise.
Zinkprisen er faldet næsten fire procent og blev i fredags handlet til 1,88 $/lb. Faldet skal bl.a. ses i lyset af at man har fundet en løsning på strejken i Rosh Pinta zinkminen i Namibia. Kursfaldet på zink har medført fald i zinkaktierne. Metalline Mining (AMEX:MMG) er faldet til 3,21 USD og Lundin Mining (SSE:LUMI) til 231 SEK.
Uranprisen er i sidste uge steget til 62,50 $/lb., hvilket også har fået mange uranaktier til at stige. Energy Fuels (TSX:EFR) er i løbet af sidste uge steget 26 % til 4,20 CAD og mange af de andre near term producenter er også steget meget. Forsys Metals (TSX:FSY) stiger dog ikke meget og bliver pt. handlet til 2,36 CAD.
Australske aktier
Australske aktier har lidt været out of reach for mig. Men efter at jeg har erfaret at rigtig mange af dem kan handles i Tyskland, er min interesse steget. Ud over Range Resources har jeg i øjeblikket også kig på uranvirksomheden Uran Limited (ASX:URA og BER:GW6). Som det fremgår af aktiekoden har Uran tidligere heddet Great Western Exploration Limited og skriftede i juli i år navn til det slaviske ord for uran, Uran (Limited). Det er typisk for mange af disse juniorer, at de skifter navn for at kunne udnytte øjeblikkets fokus på uran til mere selvpromovering. Så må man bare håbe at de har været til numerolog J.
Uran Limited (ASX:URA og BER:GW6)
Uran er ikke en udforskningsjunior, da de fokuserer på at indgå jointventures med virksomheder der har øjeblikkelig adgang til uranminer. Deres fokus er hovedsageligt på at finde tidligere benyttede uranminer i Ukraine, Kazakstan og Uzbekistan. Der går rygter om at de allerede har en aftale om udvinding af uran i Ukraine, med produktionsstart allerede i midten af 2008. I bestyrelsen sidder bl.a. en person der tidligere har været formand for Paladin Resources og ledelsen er også besat af personer der har mange års erfaring inden for både uranudforskning og minedrift. I øjeblikket bliver Uran handlet til 0,82 AUD og på Berlinerbørsen bliver den handlet til 0,39 EUR, forskellen burde dog være mindre men kan måske forklares med at den ikke er blevet handlet i Tyskland i noget tid. Med 35 mio. udestående aktier giver det en markedsværdi på 28,7 mio. AUD eller 17,2 mio. EUR. Som det fremgår af nedenstående graf er Uran allerede steget over 700 procent siden bunden i marts, men grundet deres lave markedsværdi ser jeg stadigvæk meget upside-potentiale.
På nuværende tidspunkt er dette en temmelig usikker investering. En strategi kan være at investere nu og satse på en snarlig kursstigning ved succesfulde jointventures, opkøb samt notering på Londons AIM-børs. En anden strategi er at holde øje med hvad de bedriver og slå til når de har fremlagt nok værdier til at man kan bedømme deres potentiale ordentligt. Som udgangspunkt ligner de Energy Fuels (TSX:EFR) der jo er steget flere tusinde procent det sidste år og pt. har en markedsværdi der er fem gange så stor som Urans. Det virkeligt interessante ved Uran sammen med Energy Fuels i forhold til mange af de andre uranjuniors, er at de har en plan om snarlig uranproduktion, hvilket markedet vægter meget højt i nuværende børsklima.
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home