lørdag, marts 31, 2007

Nyheder og nogle nye uransektorrapporter

Uranprisen er nu steget til 95 USD per pund. Den igangværende usikkerhed på aktiemarkedet er dog en større faktor end prisen på uran, hvorfor mange af uranaktierne handles sidelæns eller ned. En uranaktie der dog har haft god medvind her de sidste to uger er Forsys Metals (TSX:FSY) der steg fra godt 7,3 CAD til 10,2 uden nyheder. Da ressourceopdateringen endelig kom var den dårligere end ventet da de går helt ned til en cut off grade på 80 ppm, hvor gennemsnittet for Valencia aflejringen ellers er omkring 250. Dette har også hævet de samlede ressourcer til omkring 50 mio. pund. Nyheden har fået aktien til at falde tilbage til ca. 9 CAD.

Pitchstone Exploration (TSX:PXP) har også været igennem en større rutschebanetur. Det har vist sig at deres boreundersøgelser i Athabasca Bassinet har været usandsynligt dårlige, med gennemsnit på 55 ppm. De har dog stadigvæk nogle andre licenser rundt omkring i Canada og nogle i Namibia, hvorfor Pitchstone også kan være en måde at spille med på den namibiske uranbølgen. Nupower Resources (ASX:NUP) har været igennem et lidt lignende forløb, hvor de først stiger 30-40 % før release af boredata for deres Lucy Creek. Disse er også dårligere end ventet, med gennemsnit på 200 ppm dog lige i overfladen, hvorfor den er faldet tilbage til 0,93 AUD. Erongo Energy (ASX:ERN) er også begyndt at røre lidt på sig og bliver nu handlet til 0,73 AUD. På messageboardet Aussie Stock Forums har Halba lavet en lille undersøgelse af Erongo der er værd at undersøge.

Inden for basismetallerne er Molybdæn steget til over 30 USD per pund. Dette har fået rigtig mange molybdænaktier til at stige til nye all time highs (ATH). Adanac Molybdenum (TSX:AUA) er den der er steget mest, med over 100 % på en måned. Idaho General Mines (AMEX:GMO), Blue Pearl (TSX:BLE) og Roca Mines (TSX:ROK) er alle steget over 50 %.

Olien stige voldsomt oven på spekulationerne om en forestående krig mod Iran. Dette har også fået mange olieaktier til at stige, deriblandt Pa Resources (SSE:PAR), hvorimod Tanganyika Oil (SSE:TYKS) ligger stille, måske pga. deres oliekilders placering i Syrien som formodes at være i ledtog med Iran.

Uransektorrapporter

Jeg er faldet over nogle nye uranrapporter. Den ene er Uranium Sector Review fra Ressource Capital Research. Denne rapport indeholder en gennemgang af mange uranvirksomheder, heriblandt Strathmore Minerals (TSX:STM), Nupower Resources (ASX:NUP) og Tournigan Gold (TSX:TVC). Der er en fin gennemgang af deres ressourcer og estimeret fremtidig indtjening.

Den anden rapport er Sprott Securities’ uransektorrapport lavet til deres fjerde urankonference. Her er udover ressourceestimater også kurstargets på mange af de analyserede aktier. Det skal dog siges at de selv er i besiddelse af aktier i mange af de virksomheder de omtaler, men rapporten er meget informativ.

Nyttige websites

Der er kommet endnu en svensk blog der skriver om ressourceinvestering – Highriskstocks.se.

Sammenligning af uranvirksomheder og deres ressourcer hos U3O8.BIZ